Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2018 22:18 - Пъзели срещу котки! Кой ще победи?
Автор: lovepuzzles Категория: Хоби   
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2018 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Като собственик на четири годишен самоед, бих казала, че съм нямала проблеми с изгризани парченца, съборени пъзели или друг вид пъзел-бели, сътворени от любимеца. Кротко си лежи и похърква докато аз се наслаждавам на реденето на поредния пъзел. Разбира се, ако малката, човешка разбойничка също сладко спи. Но в тази статия няма да става въпрос нито за пухкави кучета, нито за дребни човечета, а за нейно величество – КОТКАТА!

В много от групите за пъзели (чужди и по-малко български), често срещана снимка е котка излегнала се върху масата с пъзела, или комфортно наместена в кутията, сгушена в стопанина си, който се опитва да реди, или с надпис „срамувам се“ и изсипан пъзел до нея. Та, стана ми интересно какво толкова ги привлича мяукащите, и защо винаги имат „лапа“ в реденето на пъзел? Наскоро даже една от нашите фейсбук приятелки ни предложи да напишем статия за котките и пъзелите! Ето на!
 image image

Разрових се в Интернет и ето какво открих за връзката на котараците с малките парченца и техните кутии! В основата на всичко стои САБОТИРАНЕТО на реденето! Да, котките са от тези животни, които обичат да са център на цялото внимание и любов на стопаните си, а редейки пъзел, част от това внимание се насочва към сглобяването на парченцата и на тях хич не им се нрави! Затова уж кротко се излягат върху масата или дъската с пръснатия пъзел, и уж без да искат събарят някое и друго парченце, което изчезва безследно и човеците накрая страдат, че не могат да си окачат подредената картина гордо на стената! Отмъщението се сервира студено! „Не ми обръщаш внимание – няма да имаш цял пъзел“

image

Дори опитвайки се да ограничат достъпа на котараците до пъзела, в повечето случай стопаните остават неприятно изненадани, че опита им е бил абсолютно неуспешен и Черньо отново се е наместил върху пъзела и прилично го е развалил с мекото си дупе!image

Но, разбира се, най-първата грешка на „слугите“ е да оставят отворена кутията от пъзела! Котките изобщо не се вълнуват, че в кутията има парченца, необходими за безценния ти пъзел, защото какво е по-важно от връзката котка-кутия? Освен ако не сте отговорили „нищо“, сте сгрешили жестоко! Котката на сестра ми ми го каза!

image

Една котка в борба с реденето си е беда, а какво става когато са две или повече?! Това си е чиста гаранция, че пъзела ще бъде завършен с поне 10% липсващи парченца! Но никога не смейте да обвните за това някои от мъркащите! Току виж се събудите с  раздрани пердета или изядено цвете!

Оказа се, че пухкавелчовците са си направили и собсвен блог, в който една от първите статии е: „Съвет за котки: Най-доброто място за почивка е върху пъзел“. В нея автора съветва котараците да съборят няколко парчета на пода и да легнат по средата на пъзела, за да е по-удобно на „персонала“ им да ги гали по коремчетата! А ако случайно човеците предпочетат да редят, пред това да галят коремчета, може да отворят вратата, за да излезе Нейно/Негово величество навън – и в двата случая печелят Царете на къщата!  http://www.thecatwhowrites.com/advice-for-cats-the-best-place-to-rest-is-on-a-puzzle/
image

И така! Защо котките атакуват пъзелите? Парченцата не подскачат и нямат вкус на месце?! Но, явно инстинкта им да връхлитат и да се нахвърлят на разни работи си е доста силен. Или инстинкта за дразнене на хората надделява? Общо взето, ако търсите подарък за някой близък или не толкова близък, който има удоволствието да притежава котка – подарете му пъзел! 

Е, според Вас, кой печели битката? Пъзелите или котките?



Тагове:   хоби,   котка,   пъзели,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lovepuzzles
Категория: Хоби
Прочетен: 5470
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930